• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
babeczki bezglutenowe wersja delux
19 stycznia, 2018

Właśnie się zabierałem za pisanie tego wpisu i chciałem napisać, że śniegu już nie ma, ale w przeciągu godziny zrobiła się taka śnieżyca jak w filmach: grube, wielkie, białe płatki śniegu padają wszędzie, kręcąc się w kółko na wietrze.

Czyżby ktoś przeczytał mój środowy wpis o tym, że chcę metr śniegu i postanowił zrobić mi niespodziankę?
Dobra to teraz poproszę lamborghini i wille na Bali ok? 🤗

Te babeczki bezglutenowe (może nie zabrzmi to zbyt męsko 😊), ale są prześliczne, kolorowe i wyglądają naprawdę imponująco 😍

Mango, już pisałem parę razy np. tutaj przy TYM torcie z galaretką , że to jeden z moich ulubionych owoców (a wiecie jak się obiera mango?)

Nadzienie tej babeczki jest MEGA owocowe, a dzięki mleku kokosowemu jest niezwykle aksamitne. Zresztą połączenia nerkowców i mleka kokosowego zawsze wychodzi 🙂 Jak zaserwujecie takie cuda komukolwiek to uwierzcie mi, będą tylko OCHY I ACHY.
A jak dodacie, że to wszystko bez dodatku cukru, glutenu i zbóż to już w ogóle SZALEŃSTWO!

Składniki na 6 babeczek (spód):
1 szklanka orzechów (włoskich, migdałów, laskowych)
⅓ szklanki wiórków koksowych
⅓ szklanki daktyli
szczypta soli

Składniki (nadzienie):
1 szklanka orzechów nerkowca (namoczonych)
1 mango (dojrzałe)’
4 łyżki gęstego mleka kokosowego
2 łyżki miodu
szczypta soli
wanilia
2 łyżki oleju kokosowego

Składniki (krem):
1 ½ szklanka orzechów nerkowca (namoczonych)
4 łyżki gęstego mleka kokosowego
⅓ szklanki miodu
⅓ szklanki jagód
wanilia
szczypta soli

Przygotowanie:
Potrzebujemy foremek na muffinki. Wszystkie rzeczy na spód blendujemy i wykładamy foremki, odkładamy na chwilę do zamrażarki, aby stwardniało.

Aby przygotować nadzienie postępujemy podobnie, nerkowce odsączamy i blednujemy z resztą składników, wylewamy na wcześniej wyłożony spód i odstawiamy do zamrażarki na 2-3 godziny.

Krem przygotowujemy w podobny sposób jak poprzednie warstwy, wkładamy go do rękawa cukierniczego i ozdabiamy nasze babeczki bezglutenowe.

Smacznego!

babeczki bezglutenowe

babeczkiblog paleoblog z przepisamiciastka bez glutenuciastka paleodieta bez glutenudieta odchudzającamangomuffinkipaleoprzekąskaprzepisy kulinarnezdrowa dietazdrowe jedzeniezdrowe odżywianie
Share

DESERY

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.