• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
babeczki z czekoladą (paleo, bezglutenu)
21 lutego, 2017

Dziś chciałbym z Wami się podzielić przepisem na babeczki z czekoladą i polewą malinową.

Z miejsca stały się jednym z moich ulubionych przepisów. To właśnie one umilały nam ostatni weekend. Mieliśmy gości więc była wymówka aby ze 4 razy wylądowały w piekarniku 🙂 .

Są super puszyste a kawałki czekolady, które w nich ukryłem rozpływają się w ustach.
Wisienką na torcie (chyba powinno być malinką 😉 ) jest polewa malinowa, która nadaje im niesamowitego smaku.
Czy potraficie sobie wyobrazić pyszną aksamitną babeczkę, nadzianą gorzką czekoladą w połączeniu ze słodko-kwaśną polewą malinową ? Przepis znów banalnie prosty, a efekt niebiański 🙂

Babeczki z czekoladą:

Składniki (na około 6 szt.):
3 jajka
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki miodu
½ szklanki mleka kokosowego
½ szklanki mąki kokosowej
¼ szklanki mąki z tapioki
szczypta soli
gorzka czekolada
½ łyżeczki sody

Polewa malinowa:
1 szklanka mrożonych malin (lub świeżych)
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
2 łyżki mąki z tapioki
odrobina wody

Przygotowanie:

Mleko, olej, miód i jajka dokładnie mieszamy. Mąki łączymy razem i wsypujemy do płynnych składników i ponownie starannie mieszamy.
Kruszymy 3-4 kawałki czekolady i dodajemy do ciasta. Masę rozlewamy do wcześniej przygotowanych i nasmarowanych olejem kokosowym foremek.
Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut, albo do czasu, aż patyczek wbity w babeczkę będzie wychodził czysty.

Przygotowanie malinowej polewy:

Do małego garnuszka wrzucamy owoce i sok cytrynowy, doprowadzamy do wrzenia. Mieszamy przez około 5 minut, aż maliny się rozgotują . Dodajemy miód oraz mąkę i ponownie mieszamy, jeśli nasza polewa wychodzi zbyt gęsta można dodać odrobinę wody. Serwujemy ciepłe.
Smacznego!

babeczki z czekoladą

blog z przepisamiciastka bez glutenuciastka paleociastoczekoladadieta odchudzającadieta paleopaleoprzepisy kulinarneśniadaniezdrowa dietazdrowe odżywianie
Share

DESERY  / PRZEKĄSKI

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.