• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
3 sierpnia, 2016

Już jakiś czas nie było nic słodkiego chociaż ostatni sernik na zimno z poziomkami to jeden z najbardziej popularnych wpisów w historii bloga.

Muszę przyznać, że mam dużą słabość do wszystkiego co kokosowe: kokosowe lody, kokosowa zupa, dobrze, że nie ma kokosowego boczku – choć to byłoby już lekką przesadą :-).
Ulubiony batonik… oczywiście BOUNTY 🙂 jego smak jest obłędny ale sam skład pozostawia wiele do życzenia. Znajdziemy tam między innymi: cukier, mleko w proszku, emulgatory, lecytynę sojową wszystko to średnio wygląda.

Dlatego zdecydowanie lepiej stworzyć swój własny, domowy batonik bounty, który będzie paleo i bez tony cukru. Smakuje rewelacyjnie, uwaga powtarzam smakuje rewelacyjnie! Można się zajadać i mieć w miarę czyste sumienie.

Przepis jest jak zwykle banalnie prosty i szybki (ale zaskoczenie 🙂 ). Pewnie większość składników macie już w domu.

Składniki na nadzienie:
200g wiórków kokosowych
⅓ szklanki mleka kokosowego (najlepiej tego kremu z góry puszki)
2 łyżki oleju kokosowego
2-3 łyżki miodu

Składniki na polewę
1 duża gorzka czekolada
3 łyżki oleju koksowego
2-3 łyżki mleka kokosowego
(jak ktoś lubi bardzo słodkie może dodać miód)

Przygotowanie:
Składniki na nadzienie wrzucamy do miski i mieszamy, następnie formujemy w kształt i wielkość batoników (możemy zrobić kilka małych albo jeden super wielki bounty).

Wstawiamy do lodówki na około godzinę, aż nasze batoniki stwardnieją.

Kolejno rozpuszczamy w garnuszku czekoladę, olej kokosowy oraz mleko. Wszystko dokładnie mieszamy i w tak rozpuszczonej czekoladzie zanurzamy nasze batony (co najmniej dwukrotnie).
Oblane czekoladą batoniki odkładamy do lodówki, aby czekoladowa polewa zrobiła się twarda. Przed zjedzeniem posypujemy batonik bounty wiórkami kokosowymi.

Smacznego!

batonik bounty

batonik bountyblog z przepisamicheat mealciastka bez glutenudieta odchudzającadieta paleopaleozdrowa dietazdrowe jedzenie
Share

DESERY

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.