• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Bezglutenowa tarta ze szparagami
Kwiecień 24, 2017

Powoli zaczyna się mój ulubiony okres w roku, gdzie co chwilę zaczną się pojawiać fajne warzywa i owoce, z których można przygotowywać różne cuda 😀

Dostępne są już pierwsze szparagi, a za chwilę pojawi się moja ulubiona botwinka 😀
Paleo musi być zdrowe, smaczne i sezonowe. Witajcie nowalijki!

Ale wracając do szparagów, sezon trwa mniej więcej do końca czerwca, więc trzeba się pospieszyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej 😉

Zaczynam od klasyka, czyli połączenie szparagów z jajkiem i boczkiem.
Mój ulubionych zestaw śniadaniowy, do tego zielone szparagi, które nadają temu wszystkiemu mega wyrazistego smaku.
Jeśli uwzględniacie w swojej diecie paleo nabiał, to parmezan idealnie się wpasowuje w to równanie (można go zastąpić płatkami drożdżowymi).

Czysta Poezja. A bezglutenowa tarta ze szparagami może być gotowa w kilka chwil!

Składniki:
ciasto na tartę np. z tego przepisu (ja użyłem mieszkanki tapioki i kokosa)
szparagi
boczek
por
parmezan
2 łyżeczki wędzonej papryki
5-6 jajek
szczypta soli
szczypta pieprzu
pietruszka
1,5 szklanki mleka (kokosowe lub migdałowe)
olej kokosowy
boczek

Przygotowanie:
Pora kroimy, podsmażamy na patelni przez około 5 do 6 minut aż zmięknie. Na spód naszej tarty układamy podsmażonego pora, na niego ścieramy parmezan, układamy szparagi oraz boczek.

W misce mieszamy jajka, mleko, sól, pieprz. Wszystkie składniki powinny dać nam jednolitą masę, którą wylewamy na tartę. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, około 25 do 30 minut. Gotową bezglutenowa tartę ze szparagami  możemy posypać pietruszką. Najlepiej smakuje na ciepło.

Smacznego!
Bezglutenowa tarta ze szparagami

dieta paleodieta samurajapaleoprzepis szparagiśniadanieszparagitarta
Share

DANIA GŁOWNE  / ŚNIADANIA

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru) batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż) Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb) Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal? Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

This site uses cookies to improve your experience. Read more.