Dzisiaj będzie szybko i konkretnie. Dokładnie jak ten błyskawiczny czekoladowy deser.
Macie też tak, że zjedlibyście coś fajnego, ale nie chce Wam się nic przygotowywać?
To ten deser jest dla Was!
Nie dość, że nie trzeba do jego przygotowania żadnych wymyślnych składników – nawet nie ma mąki – a można z niego zrobić naprawdę niezłe cudo!
Ciasto ma puszystą konsystencję, jest czekoladowe i fajnie zaspokaja wilczy apetyt na słodkie 😉
Składniki
1 jajko
2 łyżki kakao
1 łyżka erytrolu
szczypta soli
1 łyżka kremu kokosowego
odrobina proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Ramekin smarujemy masłem. Mieszamy razem kakao, słodzidło, sól i proszek do pieczenia.
Jajko ubijamy na sztywną masę, dosypujemy do niego sypkie składniki, krem kokosowy i mieszamy wszystko razem. Otrzymaną masę przekładamy do ramekina i wstawiamy do mikrofalówki na 1,5 minuty (700 W) (chyba nie muszę pisać że mikrofalówka nie szkodzi zdrowiu) lub pieczemy w piekarniku przez około 10 minut w 200 stopniach.
Serwujemy z owocami, bitą śmietaną, puddingiem waniliowym albo wszystkim innym co lubicie 🙂
Smacznego!