• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Brownie bez pieczenia, mega orzechowe
9 kwietnia, 2018

Taki foodporn zafundowaliśmy sobie wczoraj 🙂 Ależ to było dobre.
BROWNIE bez pieczenia 😀 tylko 6 składników, dobry blender i gotowe 🙂

Niedziele mieliśmy dość intensywną, bo prawie zaraz po śniadaniu zabraliśmy dzieciaki na rower. Młoda uczy się zasuwać bez bocznych kółek 🙂 Hamowanie kolanami opanowała doskonale, po którymś takim upadku na otarcie łez zaproponowałem, że zrobimy po powrocie jakieś fajne czekoladowe ciasto. np. właśnie takie brownie bez pieczenia.

Ostatnio było dużo pieczenia na blogu, to pomyślałem, że teraz dla odmiany coś zupełnie bez użycia piekarnika, szybkie, pyszne, mega czekoladowe. Czekolada – bo jako jedyna poprawia najbardziej złe humory 🙂

Od samego początku na bloga, jednym z najbardziej popularnych wpisów jest karmelowe ciacho bez pieczenia (przepis TUTAJ).
Ten jest bardzo podobny, tylko dużo prostszy i szybszy. Przyda się dobry blender lub robot kuchenny (jeśli macie słabszy sprzęt to możecie spróbować dolać odrobinę mleka do blendowania).

Składniki:

2,5 szklanki orzechów włoskich
2,5 szklanki namoczonych w gorącej wodzie daktyli
1 szklanka kakao
szczypta soli
1 gorzka czekolada
mleko kokosowe

Przygotowanie:
Mielimy orzechy na małe kawałki. Dodajemy (namoczone przez co najmniej godzinę w ciepłe wodzie) daktyle, kakao oraz sól.
Blendujemy do czasu, aż wszystkie składniki się połączą.
Przekładamy do formy, u nas silikonowa o wymiarach 12x22cm, ale tak naprawdę każda foremka się nada. Możecie użyć także ramekinów, w których to Brownie bez pieczenia można podawać jako czekoladowy deser. Odkładamy na 15 minut do zamrażalnika.

Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną mleka kokosowego. Wylewamy na górną warstwę. Odkładamy do lodówki, aby stwardniało na tyle, aby dało się spokojnie pokroić (kilka h).

Smacznego!

brownie bez pieczenia

blog paleoblog z przepisamibrowniedaktyledieta odchudzającadieta paleomigdałypaleoprzepisy kulinarneśniadaniezdrowa dietazdrowe deseryzdrowe jedzeniezdrowe odżywianiezdrowe produkty
Share

DESERY

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.