• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Brownie przepis dziecinnie prosty (bez cukru)
7 marca, 2018

Mimo tego, że praktycznie nie mamy dostępu do własnej kuchni 🙂 udało nam się przygotować ostatnio kilka przepisów i nawet jeden film!! Jak nie widzieliście wersji na zdrowy i bez nabiału creme brulee to zajrzyjcie TUTAJ naprawdę warto, Sylwia stwierdziła, że to był jeden z lepszych deserów jakie przygotowaliśmy!

Ja jestem fanem brownie, nic tak nie poprawia humoru jak dobra kawa (ew. yerba) i kawałek ciacha, ale do pysznego ciemnego brownie chyba najbardziej pasuje jednak kawa 🙂

Patrząc na to co się działo dzisiaj za oknem, to chyba już definitywnie pożegnaliśmy mrozy i powitaliśmy wiosnę tfu jesień.  Skończyła się krótka zima i zaczęła się pora deszczowa, oby okazała się równie krótka.

W weekend udało nam się wyskoczyć pierwszy raz od dawna na łyżwy!!!
Jestem wychowany nad jeziorem i nie uznaję sztucznych lodowisk i jeżdżenia w kółko przy głośnej muzyce. Aby się  cieszyć łyżowaniem?? ( jest takie słowo? jak nie, to już jest  😀 ) potrzebuję jezioro, ciszę i przestrzeń, szkoda, że ostatnie zimy są tak marne i tak rzadko była możliwość aby sobie pojeździć.

Mróz obszczypał nas dość mocno ale w końcu dzieci wyglądały na zdrowo zahartowane 😉 każdemu po łyżwach przysługiwała ciepła herbata i właśnie to czekoladowe brownie.  Na blogu już jest kilka przepisów na brownie: brownie z cukini, z batatów, buraków itp. więc naprawdę jest w czym wybierać.

Ale ten przepis jest mega prosty, szybki w przygotowaniu i potrzeba naprawdę tylko kilka składników i odrobinę mąki z siemienia lnianego, która nada im świetną teksturę 🙂 a samo brownie delikatnie słodkie dzięki daktylom 😀 więc naprawdę zero cukru 🙂
.
Składniki:
2 szklanki migdałów
szklanka daktyli (namoczonych w ciepłej wodzie)
½ szklanki mąki lnianej
½ szklanki kakao
1 szklanka mleka kokosowego (gęstego)
3 jajka
3 łyżki masła orzechowego (TUTAJ przepis na migdałowe w 3 odsłonach)
szczypta soli
łyżeczka sody
łyżeczka soku z cytryny
½ tabliczki drobno posiekanej gorzkiej czekolady

Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W blenderze mieszamy wszystkie składniki oprócz czekolady. Ciasto wylewamy do formy (u nas 18 na 18) dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy. Pieczemy około 30 minut.
Wyciągamy i odstawiamy do wystygnięcia 🙂

Smacznego!

brownie przepis

brownie przepis

blog paleoblog z przepisamibrownieciastka bez glutenuciastka paleociastoczekoladadaktyledeserdieta odchudzającadieta paleomigdałyprzepisy kulinarnesłodyczezdrowa dietazdrowe jedzeniezdrowe słodycze
Share

DESERY

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.