• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Ciasteczka bezglutenowe tylko 3 składniki (paleo, bez cukru)
10 lipca, 2017

Na targu można już dostać całe kiście czerwonych porzeczek.  Mieliśmy tyle szczęścia, że kupiliśmy takie mega dojrzałe, słodkie, z ekologicznych upraw, (wolicie czerwone czy czarne?).
U nas zdecydowanie króluje #teamczerwonaporzeczka.

Trzeba było je przerobić  na coś pysznego, ale że akurat było całkiem gorąco to nie uśmiechało mi się stać długo w kuchni, więc musiał to być szybki i prosty przepis.

Dlatego zdecydowałem się na te ciastka. Raz, że robi się je błyskawicznie, dwa są mega pyszne, a trzy… to tylko 3 składniki!!!

Chrupiące, delikatne, z fajną fakturą i do tego ten dżemor! porzeczkowy, lub każdy inny jaki macie pod ręką. Choć przyznam, że świeży  z porzeczek lub z innych sezonowych owoców smakuje najlepiej. Pamiętajcie, że nadzienie jest dość ważnym składnikiem.

Jeśli chcecie przepis na szybki i prosty dżem z czerwonej porzeczki (edit: przepis na dżem tutaj) to dajcie znać w komentarzach, albo na fanpagu,  instagramie, mailem, albo gołębiem pocztowym… itp.

No cóż, w kuchni się nie narobiłem, ale ciasteczka bezglutenowe z talerza znikły w parę sekund 😉 Przygotujcie podwójną porcję!

Składniki:
1 ⅓ szklanki mąki migdałowej,
⅓ szklanki masła (może być też olej kokosowy),
2-4 łyżek miodu,
szczypta soli.

Dodatkowo dżem
!

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w misce, aż połączą się w jedną całość i odkładamy do lodówki na około 30 minut.
Po wyjęciu z lodówki formujemy ciasto w małe kulki, powinno wyjść około 8-12 ciasteczek.
Kulki rozkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie rozgniatamy i palcem robimy w środku dziurkę, w którą wrzucamy dżem. Pieczemy w 180 stopniach około 8-12 minut.

W trakcie pieczenia trzeba zaglądać bo takie migdałowe ciasteczka bezglutenowe  szybko i łatwo się przypalają. Ich kolor powinien być lekko złoto-brązowy.

Po wyjęciu dajcie im chwilę czasu, aby ostygły.
Smacznego!

ciasteczka bezglutenowe

blog paleoblog z przepisamiciastkaciastka bez glutenuciastodeserdieta paleoporzeczkizdrowa dietazdrowe jedzenie
Share

DESERY

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.