• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Ciasto z owocami dla leniuchów (bez glutenu)
27 listopada, 2017

Znamy się nie od dzisiaj więc wiecie, że najbardziej cenię szybkie i proste przepisy.

Najlepiej takie, które zawierają tylko parę składników i można je przygotować w kilka chwil – czego chcieć więcej. To ciasto to taki nasz comfortfood, jak już nic nie chce nam się robić (uwierzcie, też mamy takie dni) to ten przepis przychodzi z pomocą.

Nie trzeba nic kombinować, a nawet zbytnio myśleć przy jego przygotowaniu.
Nic nie odmierzam, nic nie ważę – wszystko jest robione moją ulubiona metodą – na oko. Leniwe pieczenie lvl 1000 🙂

Kilka składników, chwila w piekarniku i już można się cieszyć pyszną, słodką i mega zdrową przekąską.
Do środka wrzucamy garść orzechów, ulubione owoce (u nas jagody bo akurat były w zamrażarce), ale możecie użyć wszystkiego co akurat leży pod ręką: maliny, jabłka, gruszki, kalafior czy tam marchewka.
Chociaż marchewka to akurat spoko pomysł, mogłoby być ciekawe.

Samo ciasto jest bezglutenowe, a dodatek siemienia lnianego zamiast jajek sprawia, że jest vegańskie lub pegan (paleo vegan, tak jest takie coś 🙂). Do tego jest to fajna opcja dla wszystkich uczulonych na jajka.

Składniki:
200g kaszy jaglanej
3 łyżki siemienia lnianego
garść mielonych migdałów (lub innych)
szczypta cynamonu
kilka łyżek miodu (lub innego słodzidła)
1 dojrzały banan
szklanka wybranych owoców
szczypta soli

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy na mleku (roślinnym), siemię rozpuszczamy w 6 łyżkach ciepłej wody i odstawiamy na kilka chwil aby zgęstniało.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą (w tym pokrojonego w plasterki banana). Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut aż lekko zbrązowieje.

Gotowe.
Serwujemy np. ze śmietanką kokosową lub polane gorzką czekoladą.

Smacznego!

blog paleoblog z przepisamiciastodieta odchudzającadieta paleojagodykasza jaglanaowocepaleoprzekąskaprzepisy kulinarne
Share

DESERY

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.