• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Ciasto ze śliwkami (paleo, bez glutenu)
18 sierpnia, 2017

Jak wyglądał Wasz tydzień? Nasz był świetny. Piękne zachody i wschody słońca w Chorwacji, cudowne widoki, nurkowanie, skakanie z wysokich klifów do wody itp. I oczywiście pyszne lokalne jedzenie (grillowane kalmary 💖 💖)

Te wakacje były inne niż zazwyczaj, dużo robienia zdjęć w pięknych miejscach, mamy też zamiar zmontować kilka filmów, aby jeszcze lepiej pokazać uroki Istrii.
Zdjęcia są fajne, ale nic tak nie oddaje klimatu miejsca jak film. A Wy co sądzicie film czy zdjęcia z wakacji?
A może to i to?

Wracając do przepisu, jest to jedno z moich ulubionych paleo ciast. Na jego wierzch można wrzucić dowolne owoce (z gruszką też byłoby mega, chyba następne w kolejce). Ciasto ze śliwkami na blogu już się pojawiały, np. w tym przepisie z kruszonką.

Do przygotowania potrzebujecie tylko kilku sładników i śliwek.  Sam deser jest przepyszny pachnie śliwkami i cynamonem, jest lekki i puszysty. I ma cudowny kolor.

A przepis jest już znany tylko lekko go zmodyfikowałem.

Składniki  forma 18cm
10-12 śliwek
¾ szklanki mąki kokosowej
2 łyżki mąki z tapioki
szklanka mleka kokosowego
4 jajka
2-4 łyżki miodu lub innego słodzidła
1,5 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
½ łyżeczki sody oczyszczonej

Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
W dwóch osobnych naczyniach mieszamy jajka, miód, mleko i wanilię, a osobno sodę, sól oraz mąkę kokosową.
Kolejno zawartość obu naczyń łączymy i znów mieszamy. Uzyskaną masę wykładamy na foremkę.
Na wierzch układamy śliwki (ja wymieszałem je z mąką z tapioki).Pieczemy przez około 45-50 minut, aż góra będzie złocista.

Odstawiamy ciasto ze śliwkami do ostygnięcia na 15 minut.
Smacznego!

Ciasto ze śliwkami

bez glutenublog paleoblog z przepisamiciastociasto paleodieta odchudzającadieta paleopaleoprzepisy kulinarnezdrowe odżywianiezdrowe produkty
Share

DESERY  / PRZEKĄSKI

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.