Creme brulee, na ten deser miałem już ochotę od dawna, tylko brakowało mi sprzętu, aby go przygotować 🙂
Dawno też nie było video przepisu, ale dziś wracamy i to z przytupem.
Mega świetnie się bawiliśmy nagrywając i montując ten film 🙂
Samo przygotowanie jest super proste i zajmuje tylko kilka chwil.
Sylwia stwierdziła, że to najlepszy deser jaki zrobiliśmy w tym roku 🙂 , a przy tej ilości słodkości, które przerabiamy i testujemy to już coś znaczy 😀
Przepyszny, waniliowy z chrupiącą skorupką u góry – palce lizać !!
Składniki:
1 banan
½ puszki śmietanki kokosowej
¾ szklanki mleka (u nas ryżowe), przepis na najlepsze roślinne mleko TUTAJ
¼ szklanki ksylitolu
2 łyżki tapioki
1 łyżeczka żelatyny
laska wanili
Przygotowanie:
Wrzucamy wszystkie składniki do blendera, blendujemy, przelewamy do garnka.
Wstawiamy na gaz i mieszamy do czasu, aż creme brulee zgęstnieje.
Odstawiamy do wystygnięcia na około godzinę, posypujemy cukrem pudrem z ksylitolu i opalamy górę palnikiem 🙂
Smacznego!