• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Czekoladowe brownie z cukinii (bez mąki, glutenu)
22 listopada, 2016

Trzeba zacząć nowy tydzień z przytupem! A co pomaga, gdy za oknem jest szaro buro, z nieba leją się strugi deszczu i jedyne na co ma się ochotę to dobra książka oraz kanapa? Czekolada!
Np. takie brownie z cukinii.  Tu mogę się założyć, że nikt komu podacie na spróbowanie kawałek tego ciacha nie zgadnie “sekretnego składnika”.

Akurat mieliśmy przez weekend urodziny najmłodszego wampirka i trochę ludzi się przewinęło przez te parę dni.
Nikt kto spróbował, nawet nie był blisko, aby stwierdzić z czego jest zrobione.

W smaku jest pyszne, czekoladowe, miękkie oraz soczyste.
A te kawałki czekolady zatopione w miękkim cieście no po prostu mega, sztos czy jak to się teraz mówi 😉

Samo przygotowanie jest szybkie (deser gotowy w 1h) oraz uwaga! brownie z cukinii jest bez mąki.
Dlatego wyjdzie każdemu. Naprawdę ten przepis jest tak łatwy, że nie ma szans, aby go zepsuć.
Chcesz zaimponować chłopakowi? Dziewczynie? Teściowej? Pokazać zdrowe paleo słodycze? Ten przepis jest właśnie dla ciebie!

Składniki:
60 gram masła klarowanego ghee
60 gram oleju kokosowego
1⅓ szklanka drobno posiekanej cukinii
⅓ szklanki kakao
1 jajko
4-6 łyżek miodu (tutaj daję dowolność, zależy od tego jak słodkie ciasto chcecie uzyskać)
dropsy czekoladowe lub pół tabliczki gorzkiej czekolady drobno połamanej
2 dojrzałe banany

Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Cukinie po posiekaniu lub zmieleniu, zawijamy w szmatkę i wyciskamy wodę.
Małą blachę do pieczenia 18cmx18cm wykładamy papierem do pieczenia.

Wrzucamy do blendera wszystkie składniki oprócz dropsów/czekolady i cukinii. Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Dopiero na koniec dorzucamy dropsy/czekoladę oraz posiekaną cukinię i mieszamy.

Uzyskaną masę przelewamy do formy i pieczemy przez 35-40 minut, albo do czasu, aż patyczek wsadzony do środka będzie wychodził czysty. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do schłodzenia na około 30 minut.
I oto nadszedł moment, w którym należy się zaszyć w przyjemnym, cichym oraz ciepłym miejscu, aby w spokoju delektować się czekoladowym wypiekiem 🙂

Smacznego!

czekoladowe brownie z cukinii

blog z przepisamidieta paleopaleoprzepisy kulinarnezdrowa dietazdrowe jedzeniezdrowe odżywianie
Share

DESERY

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.