• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Granola paleo, zdrowa przekąska
Maj 25, 2016

Granola paleo

Przyznam się, zrobiłem ją pierwszy raz jakiś czas temu i byłem zachwycony, jak szybko i prosto można przygotować coś tak dobrego.
Aż wstyd, że tak późno ją odkryłem, bo teraz w spiżarce zawsze mam pełen słoik. Znudziły się już Wam jajka w milionie odsłon na śniadanie? Dlatego w zamian proponuję:

Granola z owocami, albo z musem z nasion chia albo porostu sama 🙂 Warto też zastąpić nią musli ponieważ skład tych dostępnych w sklepach (nawet tych a reklamowanych jako zdrowe) pozostawia wiele do życzenia.

Można dodać ją też do smoothie np. tego truskawkowego, można do pochrupania wieczorem do filmu lub serialu, jako przekąska w ciągu dnia albo do zabrania do pracy jako drugie śniadanie.
Jest całkiem sycąca, a dzięki orzechom, migdałom i innym suszonym owocom  które się w niej znajdują, dostarczymy naszemu organizmowi dużo energii i dobrych składników odżywczych.

Tylko pamiętajcie taka granola paleo jest dość kaloryczna, więc warto o tym wiedzieć jeśli jesteś na diecie paleo i masz na celu zgubienie kilku dodatkowych kilogramów.

Składniki i ich ilość jest tutaj tylko przykładowa, możecie ją zmieniać dowolnie.

Składniki
1 szklanka migdałów
½ szklanki orzechów laskowych
½ szklanki nasion dyni
½ szklanki orzechów nerkowca
½ szklanki płatków kokosowych
1 szklana orzechów włoskich
½ szklanki orzechów brazylijskich
½ szklanki nasion słonecznika
½ szklanki miodu
½ szklanki oleju kokosowego
garść rodzynek, żurawiny, daktyli,
Czytamcokolwiek!

Orzechy i migdały wrzucamy do blendera i pulsacyjnie delikatnie blendujemy, Chodzi o to, aby zmiksować je na mniejsze kawałki, ale nie na mączkę.
Dodajemy miód (jeśli wolicie słodszą wersję to możecie dodać go więcej) wlewamy olej kokosowym i dobrze mieszamy.
Na blasze rozkładamy papier do pieczenia, wykładamy naszą mieszankę i wstawiamy na 20-30 minut do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni. Mieszając w trakcie 3-4 razy.
Po wyjęciu z piekarnika dorzucamy owoce i czekamy aż ostygnie. Przechowujemy w szczelnym pojemniku do tygodnia czasu.

Smacznego!

granola paleo_2 granola paleo

blog z przepisamidieta odchudzającadieta paleogranolagranola paleojak zrobić granolaorzechypaleoprzekąskaśniadaniezdrowa dietazdrowe jedzeniezdrowe odżywianiezdrowe produkty
Share

PRZEKĄSKI

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru) batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż) Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb) Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal? Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

This site uses cookies to improve your experience. Read more.