• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Kakaowe paleo ciastka z malinowym nadzieniem (bez glutenu)
15 lutego, 2016

Walentynki – każdy ma swoje podejście do tego święta, ale bez względu na to czy obchodzicie je czy też nie, takie

Orzechowo-kakaowe walentynkowe ciastka z malinowym nadzieniem ucieszą każdego.

Do ich zrobienia używamy tylko naturalnych produktów. W kilka minut wyczarujecie słodką i zdrową przekąskę (jak ja lubię takie przepisy). Zaproście dzieci do wspólnego ich przygotowania – wycinanie serduszek to dla nich nie lada zabawa.

Składniki:
200 gram orzechów nerkowca (mogą być też migdały albo orzechy laskowe)
kakao
olej kokosowy
miód
dojrzały banan
maliny świeże lub mrożone
szczypta wanilii
szczypta soli

Przygotowanie:
Orzechy miksujemy w blenderze, dodajemy do tego:
4 łyżki kakao lub gorzkiej czekolady,1,5 łyżki miodu i 3 łyżki oleju kokosowego w płynie. Miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Powinna nam wyjść w miarę twardę nie rozpadające się ciasto, z której będzie można wyciąć serduszka za pomocą foremki.

Różowe nadzienie robimy miksując ze sobą banana, dwie łyżki malin oraz 4 do 6 łyżek oleju kokosowego (o jego super właściwościach do poczytania tutaj).
Wylewamy masę do pojemnika plastikowego na żywność na wysokość do max 1,5 cm. Do tego nadaje się również foremka np. do tarty, silikonowe formy do ciast o prostym kształcie. Użyjcie takiego naczynia, aby wylane nadzienie miało równą wysokość (pamiętajcie, że musicie wyciągnąć z pojemnika wycięte formy).

Nasz słodki farsz musi uzyskać konsystencję w miarę twardą, abyśmy również z niego mogli wycinać serduszka.
Wkładamy tak przygotowane nadzienie do lodówki na około 1 godzinę lub jeśli widzicie, że konsystencja nadaje się do wycinania wtedy wyjmujemy naczynie i możemy zacząć przygotowywanie serduszek lub dowolnego innego ulubionego kształtu.

W zależności od wielkości foremki powinno nam wyjść od 6-12 ciasteczek.

Tak przygotowane słodkości bez problemu można przechowywać w lodówce przez kilka dni.

 

kakaowe_ciastka_paleo kakaowe ciastka paleo_2

ciastka bez glutenuciastka paleodieta paleoprzepisy kulinarnezdrowa dietazdrowe jedzenie
Share

PRZEKĄSKI  / PRZEPISY

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.