• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Masło migdałowe na trzy sposoby
29 stycznia, 2018

Tydzień temu była domowa nutella więc nie może zabraknąć masła orzechowego do kompletu 🙂

Bardzo wam się też spodobało nasze smoothie, dostałem mnóstwo pytań jak przygotować domowe masło migdałowe. Dziś więc spieszę z przepisem, ale że jest mega prosty to postanowiłem zamiast jednego zaserwować wam aż 3 warianty 🙂
Jeden z nich wystrzelił nas z kapci – czyli połączenie masła orzechowego, wanilii i kawy. Serio to jest mega dobre.

Pierwszy przepis to klasyk: masło migdałowe i odrobina soli. Świetnie się komponuje właśnie do wypieków ciast i ciasteczek – to wersja podstawowa.

Drugi przepis – ulubione masło migdałowe dzieciaków – cynamon, chia oraz wanilia. Aromatyczne, pyszne, teoretycznie do wszystkiego, ale najlepiej wchodzi łyżeczką prosto ze słoika 🙂

Trzeci przepis – i nasze ostatnie odkrycie – masło migdałowe z kawą i wanilią. Jest pyszne, wręcz genialne 😀 Gdy kosztowaliśmy je pierwszy raz była to czysta rozkosz i efekt WOW. Myślę, że skradnie serca wszystkich fanów tiramisu 🙂

Składniki:

Wersja klasyczna:
200g migdałów
szczypta soli
łyżka oleju kokosowego

Przygotowanie:
Blendujemy migdały do uzyskania konsystencji masła. Dosypujemy sól i blendujemy ponownie jeszcze przez chwilę.

Wersja z cynamonem i chia:
Do klasycznego masła migdałowego dosypujemy 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżki chia, 2 łyżki miodu, odrobinę wanilii i blendujemy aż wszystko się połączy i stworzy jednolita masę.

Wersja z kawą:
Do klasycznej wersji dosypujemy 2 łyżeczki espresso, wanilię oraz 2 łyżki miodu. Ponownie wszystko blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
Gotowe 🙂

Smacznego!

masło migdałowe

blog paleoblog z przepisamidieta odchudzającadieta paleozdrowa dietazdrowe jedzeniezdrowe odżywianiezdrowe produkty
Share

DESERY  / PRZEKĄSKI

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.