• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Najlepsze bezglutenowe ciastka maślane
16 lipca, 2018

Wracamy do poniedziałkowych słodkości.

 

Od jakiś kilku dni mamy mega trudne warunki do gotowania i przygotowywania przepisów. Większa część naszego dobytku znalazła się w kuchni.
Jak odsunę krzesło o 30 centymetrów do tyłu to wjeżdżam w książki. Po prawej mam jakieś inne kartony, a po lewej sprzęt fotograficzny. Gdy robię kawę muszę slalomem pokonać drogę do biurka.

Ogólnie cała kuchnia  jest zawalona rzeczami, które normalnie zajmowały 2 duże pokoje i wielką bibliotekę. Bo jednej rzeczy możecie nie wiedzieć, mamy wielką bibliotekę. Książki są wszędzie, a głownie pod nogami.
Namiętnie je kupuję, czytam i kolekcjonuję  i dopiero teraz podczas remontu gdzie trzeba było zdjąć i przenieść gdzieś je wszystkie okazało się, że mamy ich już dość dużo. Na tyle dużo, że zajmują pół kuchni, część korytarza i jeszcze kawałek sypialni.

Jak będziemy je układać z powrotem na nowych półkach po skończonym remoncie to z ciekawości je sobie policzę. Więc jakbyście się zastanawiali kiedyś nad prezentem dla mnie to książka zawsze się nada! 😉

Mając remont na głowie, a dokładnie nawet 4 remonty (żeby było weselej), to trochę trudno nam przygotować przepis na bloga. Ale wczoraj akurat tak wyszło, że oboje z Sylwią mieliśmy ochotę na jakieś fajne cuś słodkiego do popołudniowej kawy. I po odgruzowaniu kuchni wyszły nam takie najlepsze bezglutenowe ciastka

Są rewelacyjne, szybkie w przygotowaniu, smakują mega fajnie. Takie maślane, kruche ciasteczka. A dla nowych osób na blogu napiszę tylko, że są bez cukru, zbóż i glutenu. Jak zawsze.
Jak to lubimy. Tak jak to powinno być!

Składniki:
na jakieś ¾ blachy ciasteczek
1 szklanka mąki migdałowej
½ szklanki mąki z tapioki
½ szklanki mąki kokosowej
½ szklanki masła klarowanego lub ghee
½ szklanki miodu
szczypta wanilii
szczypta soli

Przygotowanie:
Mąki i sól mieszamy, dodajemy rozpuszczone masło, miód, wanilię i dokładnie mieszamy aż wszystko ładnie się połączy. Formujemy ciastka w dowolne kształty (to część gdzie mile widziane są dzieci 🙂 ) i pieczemy przez około 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Odstawiamy do ostygnięcia na 15 minut (w tym czasie bezglutenowe ciastka kruszeją, po wyciągnięciu z piekarnika będą jeszcze miękkie).

Smacznego!
bezglutenowe ciastka

blog paleociastka bez glutenuciastka paleocistkadieta odchudzającadieta paleopączki bezglutenowepaleoprzekąskaprzepisy kulinarnezdrowa dietazdrowe odżywianiezdrowe produkty
Share

DESERY  / PRZEKĄSKI

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.