• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Pączki bezglutenowe (paleo, bez cukru)
8 lutego, 2018

2 dni 2 przepisy! To tylko przed tłustym czwartkiem taka mobilizacja w drużynie paleolife 😀
Wczoraj opublikowaliśmy wpis o bezglutenowych pączkach, jeśli jeszcze nie widzieliście tego przepisu to teraz, przestań czytać i kliknij TUTAJ koniecznie. Potem tu wrócisz 😉

Dzisiaj kolejny prosty przepis na kolejne “ pączki bezglutenowe ”, tym razem z mąki kokosowej.
Więc będzie do wyboru do koloru 🙂 Jest to też alternatywa dla tych, którzy nie chcą lub nie mogą smażyć na głębokim oleju.

Połączenie mąki kokosowej i ziemniaczanej jest zawsze mega udane, wypieki są delikatne, słodkie i miękkie. Pięknie też rosną w foremkach. Do ciasta możemy dodać nasze ulubione przyprawy tutaj klasyk: czyli gałka muszkatołowa, cynamon i wanilia.

U nas z “pinkową” polewą (przepis tutaj) na specjalne życzenie najmłodszej księżniczki, ale można je polać rozpuszczoną czekoladą też będzie pysznie 🙂

Składniki (w zależności od formy u mnie około 20 mini donutów):
½ szklanki mąki kokosowej
½ szklanki mąki ziemniaczanej
2 jajka

¼ szklanki ksylitolu
1 łyeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 łyżeczka cynamonu
¼ szklanki masła klarowanego (rozpuszczonego)
¾ szklanki mleka (u mnie migdałowe) tutaj przepis na najlepsze roślinne mleko
szczypta soli
wanilia

Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mieszamy w misce sypkie składniki. W osobnej misce mieszamy jajka, mleko, masło i dolewamy do miski z mąkami. Mieszamy ponownie.
Foremkę smarujemy masłem i wylewamy ciasto. Pieczemy około 15-20 minut aż będą złociste.

Pączki bezglutenowe przechowujemy w lodówce w pojemniku do 3 tyg.

Smacznego!

Pączki bezglutenowe

blog paleoblog z przepisamiciastka paleodieta odchudzającadieta paleopączkipączki bezglutenowepaleoprzekąskazdrowa dietazdrowe jedzenie
Share

DESERY  / PRZEPISY

  • FACEBOOK

    FACEBOOK
    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

 

Loading Comments...
 

    This site uses cookies to improve your experience. Read more.