• PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
  • PRZEPISY
    • DESERY
    • PRZEKĄSKI
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁOWNE
    • SMOOTHIE
    • ZUPY
    • SAŁATKI
  • Podróże
  • ARTYKUŁY
  • O BLOGU
  • Darmowy ebook
  • Współpraca
  • polityka prywatności
Pico de gallo, meksykańska salsa
1 kwietnia, 2016

Dzisiaj szybki wpis z pico de gallo czyli meksykańska salsa.
Zaraz po guacamole jest jedną z podstaw meksykańskiej kuchni. Kolorowa, smaczna, delikatnie pikantna, pachnąca kolendrą. Komponuje się idealnie z kurczakiem, tortillą, rybami, mięsem z grilla.

A już jutro  na blogu pojawi się przepis, w którym wykorzystamy nasze pico de gallo (inaczej dziób koguta), zapraszam.

Składniki:
3 dojrzałe pomidory
1 cebula czerwona
pęczek kolendry
1 papryczka jalapeno
limonka
sól

Przygotowanie:
Pomidory, cebulę, kolendrę i papryczkę jalapeno (jeśli chcemy, aby nasza salsa była mniej ostra usuwamy pestki) drobno kroimy i wrzucamy do miski.
Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy sok z limonki i łyżeczkę soli, odstawiamy do lodówki.
Po około godzinie wyjmujemy już gotową salsę do jedzenia.

Wszystkim jaskiniowcom życzę udanych łowów, tym razem na koguta, albo na pomidory jak kto woli 🙂

pico de gallo Pico de gallo

blog z przepisamidieta paleopaleopomidorysałatkaśniadaniezdrowa dieta
Share

PRZEKĄSKI  / SAŁATKI

    • Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż)
    • Chleb Keto (paleo lowcarb)
    • batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru)
    • Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i zbóż
    • Domowe pianki marshmallows, najlepszy legalny cheat meal?
    • Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru
  • Kategorie

    • ARTYKUŁY
    • CROSSFIT
    • DANIA GŁOWNE
    • DESERY
    • KOSMETYKI
    • Paleo podróże
    • PRZEKĄSKI
    • PRZEPISY
    • SAŁATKI
    • SMOOTHIE
    • ŚNIADANIA
    • Uncategorized
    • ZUPY



© Copyright paleolife.pl

This site uses cookies to improve your experience. Read more.