Brakuje Wam nabiału na diecie paleo? Możemy go w prosty sposób zastąpić. Przepis na twarożek z migdałów zaczerpnięty z kuchni wegańskiej, smakuje identycznie jak ten przygotowany z twarogu, a na dodatek jest super zdrowy i może być alternatywą dla osób, które nie tolerują laktozy.
Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Nadaje się na zdrowe śniadanie lub jako drugi posiłek do pracy.
Można go przechowywać w lodówce przez kilka dni bez obawy o to, że się zepsuje.
Potrzebne składniki:
szklanka migdałów
woda mineralna niegazowana
sól
pieprz
szczypiorek
rzodkiewka
Przygotowanie:
Migdały wrzucamy do wody na noc. Kolejno obieramy je ze skórki, wrzucamy do blendera i miksujemy w trakcie dolewając wodę, aż do uzyskania konsystencji zbliżonej do twarożku.
Doprawiamy zielona cebulką i rzodkiewką. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.
blog z przepisamidieta odchudzającadieta paleodo pracymigdałypaleoprzekąskaprzepisy kulinarnevegezdrowa dietazdrowe jedzeniezdrowe odżywianie