Smoothie z czekoladowym budyniem i karmelizowanymi gruszkami.
Składniki:
2 szklanki mleka migdałowego (lub innego roślinnego) TUTAJ przepis na najlepsze domowe mleko
4 łyżki mąki z tapioki
2-3 łyżki kakao
2 łyżki miodu lub ksylitolu
Przygotowanie:
Gruszki kroimy na cienkie paski i karmelizujemy na miodzie na rozgrzanej patelni.
W połowie szklanki mleka rozpuszczamy tapiokę. Dodajemy kakao i ponownie mieszamy.
Pozostałe mleko podgrzewamy i dolewamy rozpuszczną część. Cały czas mieszamy, gotujące się mleko lubi się przypalić. Gotujemy tak długo, aż otrzymamy odpowiadającą nam konsystencję.
Serwujemy smoothie posypane ulubionymi dodatkami np. gorzką czekoladą i borówkami!
Smacznego!
budyń bezglutenowy
blog paleoblog z przepisamibudyńczekoladadieta odchudzającadieta paleopaleoprzekąskaprzepisy kulinarnesmoothiezdrowa dietazdrowe jedzeniezdrowe produkty