Dzień dobry,
wiecie jak jest pięknie w naszych polskich górach? Tyle śniegu to my nie widzieliśmy od wielu lat.
Zajrzyjcie na Sylwii instagram o TUTAJ i zobaczcie kilka ładnych zimowych ujęć z naszego wypadu.
Jest naprawdę przepięknie! I góry śniegu! Drugie co najlepsze po widokach jest w górach to oscypki :D, ale takie prawdziwe z mleka owczego 🙂 no i bunc i bryndza 😀
W tym wpisie postanowiliśmy podzielić się naszą miłością do oscypków w połączeniu z naleśnikami.
Dziś podrzucamy wam przepis na naleśniki bezglutenowe , chyba najprostszy i najszybszy jaki znam. Aby było ciekawiej to tym razem nie będzie na słodko bo ile można je polewać czekoladą? No dobra można i to dużo, ale co to za wyzwanie. Zatem zapraszamy na wytrawne naleśniki z oscypkiem!
Ostatnio próbujemy trochę innego podejścia do fotografii 😀 więc zrobiliśmy je z grillowanym oscypkiem i bryndzą ( nie załapała się do zdjęć bo zdjęliśmy ją całą) 😀
Ten przepis na naleśniki bezglutenowe jest tak prosty, że nawet nauczyliśmy go Hankę i sama sobie je robi, oczywiście oprócz smażenia.
Składniki:
czubata szklanka mąki jaglanej
1 szklanka mleka
2 jajka
2 łyżki oleju kokosowego (lub masła)
Przygotowanie:
Miksujemy wszystkie składniki w misce. Smażymy chwilę z obu stron na rozgrzanej patelni.
Serwujemy z naszymi ulubionymi dodatkami. U nas z grillowanym oscypkiem 🙂
Smacznego!